skip to Main Content
Festivaler  I  Norge  Med  Elektronisk  Musikk

Festivaler i Norge med elektronisk musikk

Det har vært en god del festivaler med elektronisk musikk i spissen, opp gjennom årene. Det har vært et godt miljø for den elektroniske scene i Norges land, selv om det er mange andre sjangre som har større tilhengerskarer. Etter en storhetstid på 90 -og 00-tallet, har det roet seg litt ned på festivaler med elektronisk musikk. Nå er kanskje Insomnia Festival i Tromsø og Sommerøya i Oslo de meste aktuelle som fortsatt setter sitt preg for norske festivalgjengere. Festivalene viser fram de beste av de to byene i spektakulære omgivelser.

Insomnia Festival

Insomnia Festival er et arrangement som samler elektronisk musikk

fra alle sjangre. Festivalen startet opp i 2002, og holder det fortsatt gående med pumpende rytmer under nordlyset. Insomnia samarbeider også med mange andre festivaler i samme sjanger.

Sommerøya Festival

Sommerøya Festival er for klubberne og raverne som elsker elektronisk musikk av alle typer. Helt siden 2010 har festløver danset seg gjennom natten i Oslos sommervarme dager og netter. Festivalen presenterer de feteste norske artistene innenfor sjangeren. Sommerøya har flyttet lokasjon flere ganger, blant annet til Sukkerbiten ved Operaen.

Det har tidligere vært mange andre arrangementer for elektronisk musikk, slik som HyperState på 90-tallet og Numusic mellom 2000-14. Det er vel likevel en trend at større festivaler også har en avdeling for elektronisk musikk eller blander flere typer musikkstiler sammen til en stor smørje. For de virkelig interesserte finnes små festivaler som Opptur i Bodø, Kadetten i Sandvika og Ekko i Bergen. Det er vanlig at de også kombinerer musikk og andre kunstformer for å øke interessen.

Back To Top
Total