skip to Main Content
Hva  Er  Viktig  For  En  God  Treningsøkt?

Hva er viktig for en god treningsøkt?

Trening forlenger livet. Det har sikkert de fleste hørt. I tillegg til dette gjør trening at man kommer i bedre form, i større grad kan nyte hverdagen og det gir økt energi. Noen liker best å trene sammen med en treningskamerat eller venninne, mens andre trives best med trening i eget selskap. Noen liker utholdenhetstrening, noen liker styrketrening og andre liker turer i skog og mark. Lysten, motivasjonen og interessen for trening er i stor grad varierende fra person til person. Likevel finnes det fellesnevnere for den gode treningsøkta. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan blant annet riktig utstyr, riktig forberedelse og riktig musikk gjør at treningsøkta blir så god som overhodet mulig.

Musikk til treningsøkta

Enten du trener ute eller inne, kan god musikk bidra til å optimalisere opplevelsen. Mange liker godt å høre på elektronisk musikk fordi denne ofte er rask og gjør at man får ekstra motivasjon til å gjennomføre det siste settet eller springe det siste motbakkeløpet. Elektronisk musikk har for alvor blitt populært de siste årene, og det er ikke uten grunn. Når droppen i sangen kommer kjenner mange at motivasjonen er på topp og man klarer å yte sitt aller beste på trening.

Riktig utstyr

For å få en best mulig treningsøkt er det helt avgjørende med riktig treningsutstyr. Vi begynner med å snakke litt om treningsklær. Det er helt klart en fordel at treningsklærne er elastisk. Både blant menn og damer er treningstights blitt et kjempepopulært produkt. I begynnelsen var treningstights stort sett forbeholdt damer, men flere og flere menn bruker tights. Utvalget er stort og det er mange aktører som tilbyr treningstights for dame og mann.

Neste på listen over utstyr er gode treningssko. Hvilke sko du skal velge avhenger helt av hvilken aktivitet du skal gjennomføre. For turer i skog og mark er solide, vanntette sko det beste. Skal du derimot ha en god økt på treningssenteret kan et par joggesko fra Nike eller Adidas være det du bør gå for.

Forbered deg godt til treningsøkta

For mange av oss gjennomfører middelmådige treningsøkter. Av og til er dette greit. Det er kanskje nok den dagen å komme seg litt ut og være i aktivitet. Samtidig vil for mange middelmådige treningsøkter over en periode gjøre at man ikke får de resultatene man ønsker. Derfor er det viktig å forberede seg best mulig til hver treningsøkt. På den måten får man riktig innstilling og motivasjon, og med det klarer man å yte det lille ekstra som gjør at man på sikt får de resultatene man ønsker. Lykke til med treningsøkta, enten den foregår ute eller inne. Husk at trening er en investering i egen helse.

Back To Top
Total