skip to Main Content
Festivaler  Langt  Borte

Festivaler langt borte

Det finnes festivaler for elektronisk musikk over hele kloden, og man kan nesten tenke seg jorda som en snurrende diskokule, der den farer rundt i lydbølge-fart mellom planeter og kometer. Selv for de mest erfarne festivaldeltakerne, kan det i blant være godt å komme seg langt bort fra hverdagens kjas og mas. En festival langs øde strender eller høyt oppe på en fjelltopp hadde nok gjort vei i vellinga for mange. Her skal vi se på noen av de mest remote og bortgjemte festivalene for elektronika på alle nivå.

Vujaday

Vujaday er en festival på den karibiske øya Barbados. I bedagelige temperaturer vil man få oppleve en blanding av elektronika og kultur blant palmesus og skipbrudne øyboere. la påsketuren gå til Barbados og få en helt ny erfaring med på lasset. Opplev ukjente DJer og nye lydbilder med lokale og internasjonale artister.

Weekend

Dette er en festival som avholdes i Parnu, Estland. I august måned samles titusener av klubbere og partyløver i denne avsidesliggende delen av verden, for en miks av gangsterrap og elektronika fra mange land. Store norske artister deltar også, slik som Kygo, Alan Walker og Tungevaag. Estland er kjent for rimelige priser, noe som passer utmerket for nordmenn med dårlig økonomi.

EmpireMusicFestival

Ønsker man seg til Mellom-Amerika, kan denne festivalen være tingen. I Guatemala finner EmpireMusicFestival sted i begynnelsen av mai hvert år. Blant artistene er Skrillex og Paul Van Dyk. Guatemala er stort sett ukjent for de fleste nordmenn, men kan skilte med varmt klima og høye fjell med snø på toppene. Guatemala grenser til Mexico og Belize, og vil man ta en rundtur er det ikke kostbart for noen ekstra døgn i en rimelig ukjent del av verden for nordmenn.

UntoldFestival

Hvem skulle tro at Romania var landet for elektronisk musikk, vel landet huser flere store festivaler, blant dem Untold. Den første uken i august hvert år går denne festivalen av stabelen i Transylvania. Artister som Prodigy, Alesso, Kygo, Nina Kraviz og Armin Van Buuren spiller opp til dans i Draculas territorium. Midt i de mørke skoger lyser lasere og blinkende neonlys opp natten lang.

Tomorrowland Unite Abu Dhabi

Hvorfor ikke besøke sjeikene i de arabiske emirater for noen uforglemmelige stunder på dansegulvet med de mest anerkjente artistene verden kjenner. Tomorrowland Unite er et samarbeidsprosjekt satt sammen av festivalen i Belgia med samme navn. Blant mange av verdens mest utrolige byggverk samles titusener av ravere og klubbere for å bivåne de fete artistene som spiller live via nett-kringkasting fra Boom i Belgia.

Equation Festival

Dette er en utendørs festival i Hanoi, Vietnam. Her møtes artister, produsenter, festivalgjengere og dansere for en fantastisk opplevelse under den orientalske solen. Festivalen går av stables i april, noe som er et godt tidspunkt for å riste løs etter en kald vinter.

Back To Top
Total