skip to Main Content
IDM  –  Ikke  EDM

IDM – ikke EDM

IDM står for Intelligent Dance Music, og er historisk en sjanger som har tregere rytme og er mer lyttbar enn dansbar. Mange kritiserer denne benevnelsen som diskriminerende ovenfor andre sjangre, men skal sies å komme fra en amerikansk oversikt over engelske band. Men det faktum at denne sjangeren tar i bruk flere virkemidler og har et mer abstrakt lydbilde. Band som Aphex Twin, Squarepusher og The Orb ble frontfigurer innenfor sjangeren på 80 -og 90-tallet.

Forskjellen mellom IDM og EDM ligger altså i at denne musikken ikke anses for like dansbar som den elektroniske dansemusikken i EDM. Dermed kan sene nachspiel, tåkete fester og stunder for full refleksjon være perfekt med denne musikken i bakgrunnen. Altså har ikke dette så mye med intelligens å gjøre, selv om det er det musikken blir stemplet med. IDM kan likevel sies å sette fart på de små grå hjernecellene. og utfordre dem med sin nedtonede rytme og varierte sound.

Blant kjente artister som kommer innenfor denne sjangeren kan nevnes 808-state, Matmos, The Orb, Amon Tobin, Ceephax, Cylob, LFO, The Future Sound of London, Orbital, System 7, Boards of Canada og Sabres of Paradise.

Back To Top
Total