skip to Main Content
Roland  TB-303,  TR-808  Og  TR-909

Roland TB-303, TR-808 og TR-909

Denne synthesizeren var en bass trommemaskin med innebygde sekvenser. Den hadde monofoniske trommesekvenser, som betydde at den bare kunne spille av en tone av gangen, og hadde 24 desibel filter. DJer og produsenter brukte TB-303 til å lage repetetive basslinjer, som ble flittig brukt i house music og acid house. Denne Transistor Bass maskinen kan godt kjennes igjen i låter som «The Higher State of Counsciousness» av Josh Wink.

Da TR-808 kom i 1980, var elektronisk musikk på vei til å bli en sensasjon. Med denne trommemaskinen kunne man lage sine egne sekvenser. TR-808 er fullstendig analog, noe som betyr at lydene kommer fra musikkinstrumenter, altså ikke via sampler, som er tatt opp på bånd. Denne Transistor Rytme boksen fikk etter hvert en kultstatus, og ble opprinnelsen til band som 808-state, selv om den på den tiden ble sett på som en fiasko. Den ble senere overtatt av TR-909.

Med TR-909 kunne man bruke både analoge og digitale sampler. Det betydde at man fikk et bredere felt av lyder og effekter enn på TR-808. Den fikk i 2016 sin egen dag, etter over 30 år med påvirkning i mange sjangere innenfor elektronisk musikk verden over. Boksen har mulighet til å lagre hele sanger og ikke bare sekvenser.

Back To Top
Total