skip to Main Content
The  Prodigy  –  Et  Genialt  Band

The Prodigy – et genialt band

The Prodigy er et band som startet opp i 1990, og som enda holder fulle hus verden over. Bandet består at de fire medlemmene Liam Howlett, Keith Flint, Maxim Reality og Leeroy Thornhill, men sistnevnte har ikke vært med siden 2000. The Prodigy ble populære utover 90-tallet med sine breakbeats som sammenfattet den elektroniske musikken med jazz, rock og punk.

Det er Liam Howlett som er hjernen bak gruppen, med sin skolerte musikkutdanning og genialitet. Det er han som startet å programmere musikk og var allerede da en habil pianist. Gruppen ble satt sammen av venner fra Essex, og frontfiguren i gruppen, Keith Flint fant seg fort til rette. Han kjennetegnes som en spilloppmaker, tattooist og danser.

Maxim kom til rette spesielt på det andre albumet, hvor hans rue og mørke røst kom til sin plass. Maxim har også prøvd seg som soloartist, med egenproduserte låter og samarbeid med blant andre Skunk Anansie. Leeroy spilte av og til keyboard, men opptrådte for det meste som danser. Med sin særegne stil danset han og bandet seg gjennom Europa og verden forøvrig.

The Prodigy har utgitt mange album, men huskes nok først og fremst for de to første albumene. Det var «Experience» fra 1992 og «Music for the Jilted Generation» fra 1994. Men det var kanskje med sitt tredje album, at folkemassene virkelig fikk opp øynene for The Prodigy. Det var albumet The Fat of the Land fra 1997, med låter som «Smack my Bitch Up», «Breathe» og «Firestarter».

Musikken til The Prodigy er fengende og vill, noe som appellerer sterkt til den oppvoksende generasjonen. Med merkelapper som «Big Beat», «Hardcore Techno» og «Godfathers of Rave», har bandet tatt den vestlige verden med storm. Gruppen bruker sterke rytmer og slående beats, som gjør at musikken er lett dansbar.

The Prodigy har opptrådt i Norge ved flere anledninger, blant annet på Kalvøya-festivalen, Samfundet, Rockefeller og Hyperstate, totalt hele 20 opptredener her til lands. De som enda ikke har opplevd The Prodigy live, kan fortsatt ha muligheten til å få høre dem. De spiller fortsatt live-konserter verden over, selv om de alle begynner å nærme seg 50 årene. 13 Juli 2018 spiller The Prodigy opp på Tysnesfest for alle som elsker elektronisk musikk med sin storhetstid på 1990-tallet.

Back To Top
Total