skip to Main Content
Legenden  Aviciii

Legenden Aviciii

20. april 2018 mistet verden en stor musiker, bare 28 år gammel. Tim Bergling, kjent som Avicii døde så alt for ung. Dessverre har det vist seg i ettertid at han tok sitt eget liv, etter lang tid med helseplager. Noen mener også at han ble presset for hardt med konserter og annet arbeid for å promotere musikken, og at det var en av grunnene til at han dessverre tok sitt eget liv.

Men uansett dette nitriste utfallet, vil Avicii bli husket for veldig mye god musikk. Sanger han har produsert er fortsatt på hitlistene mange steder i verden.

Avicii rakk å få en rekke store utmerkelser fra musikkverdenen, som American Music Award, Billboard Music Award, MTV Europe Music Award med flere.

Berling vokste opp i Stockholm, og i 2006 begynte han å produsere musikk som en hobby. Han utviklet denne interessen, og mange av låtene han produserte ble distribuert gjennom store blogger og andre nettsider. Noen av de første låtene ga han ut under navnet Tim Berg. Han har også brukt navnet Tom Hangs og Jovicii.

Avicii blir lagt merke til

I løpet av karrieren, produserte Avicii en rekke låter som kom høyt på hitlistene. Billboard har laget en oversikt over det de mener er de beste låtene

Billboards oversikt over Aviciis beste låter, og de skriver også litt om hver enkelt produksjon.

I 2010 kom singelen Ridvan, Bromance og My feelings for you. Bromance nådde topp 20 i Belgia, Nederland og Sverige. En litt annen versjon av Bromance kom kort tid etter, og kom inn på den britiske singellisten.

Gjennombruddet

I 2011 samarbeidet Avicii med David Guetta om låten Sunshine, og denne ble senere nominert til Grammy. Etter dette begynte det å «ta av». Legendariske Levels gikk til topps på listene i blant annet Ungarn, Norge og Sverige I tillegg var den på topp 10 i flere andre land. Året etter gikk Avicii til topps på de britiske listene med I could be the one».

Avicii er og har vært en stor inspirasjon for mange unge produsenter. Hvis du er en av dem, er det mye å lære av Avicii. Skulle du ønske å satse på musikkproduksjon, og trenger hjelp til finansiering av utstyr anbefaler vi deg centum for å få hjelp hvis du trenger det.

Resten av karrieren til Avicii bestod av en masse sanger som gjorde det skarpt på hitlistene. I 2013 kom albumet True, som blant annet innehold Wake me up.

I august 2016 hadde Avicii sin siste konsert på Ibiza. Han bestemte seg for å slutte med turneer fordi han var lei av et liv preget av lite fritid og altfor mye reising og stress. Den siste tiden levde Berling i Muskat i Oman, hvor han også avsluttet livet sitt.

Back To Top
Total