skip to Main Content
Noen  Kule  Festivaler  På  Balkan

Noen kule festivaler på Balkan

Festivaler kan dukke opp hvor som helst, og det er egentlig ikke begrenset av generell interesse for musikken. Beliggenhet, rimelig akkomodasjon og ivrige pådrivere, har like mye å si. Balkan er et område i Europa der mange festivaler har poppet opp som kaniner av en hatt. Og noen av dem drar titusener på titusener av ivrige danseglade mennesker hvert eneste år. Balkan er belemret med deilig klima, nydelig mat og fantastiske omgivelser som bare setter prikken over i-en. Her kommer noen av de mest populære festivalene for elektronisk musikk i Balkan-regionen.

Ultra Europe

Denne festivalen finner sted i Split, Kroatia. 3 hele dager i den første uken av juli dundrer de løs med pumpende

 beats og rytmiske trommemaskiner. Fra Gardermoen kan man fly direkte til Split på under tre timer, om man velger riktig flyselskap, mens andre har mellomlanding. Ultra Europe drar de feteste artistene som David Guetta, Axwell Ingrosso, AfroJack og Eric Prydz. Enten man velger å starte ferien med Ultra Europe eller tar det som en mellomstasjon på interrail, kan denne festivalen bli årets høydepunkt for dem som tar turen.

Barrakud

En måned senere braker det løs igjen, denne gangen i Novalja i Kroatia. Dette er en øy hvor man kan ta en sensuell reise til technoens dype indre, med suggererende rytmer og intense basslinjer. Barrakud tilbyr både overnatting på camp eller på hoteller, gjennom bedriften Festicket. Med partystranden Zrce, vil tusenvis av lystige mennesker danse seg gjennom natten, iført kun det mest nødvendigste.

Outlook Festival

Vi holder oss fortsatt i Kroatia, og denne gangen er det byen Pula som arrangerer festival. September er måneden og hit kommer store artister som DJ Shadow, J Hus og Mist. Alt foregår på en 150 år gammel forlatt festning, og den deilige sommervarmen har enda ikke forlatt området. Her kan man delta på båtfester eller besøke det 2000 år gamle amfiteateret.

Exitfest

Denne festivalen finner sted i Serbia, nærmere bestemt i Novi Sad i den autonome provinsen Vojvodina. Denne byen har et stort universitetsmiljø, og mange tusen danseglade fans. Festivalen fremmer både hiphop og EDM, med store artister som Migos, Solomun, Dog Eat Dog med flere. Flyreisen fra OSL tar i underkant av tre timer, og en busstur på rundt en time.

Back To Top
Total