skip to Main Content
Daft  Punk  –  Duoen  Med  De  Merkelige  Maskene

Daft Punk – duoen med de merkelige maskene

Hvis du er noenlunde interessert i elektronisk musikk har du nok hørt navnet «Daft Punk», da den franske elektronikaduoen er gigantiske i EDM-scenen. Duoen var en del av French house-bevegelsen på slutten av 1990-tallet, som var starten på deres suksess. Debutalbumet Homework, som ble utgitt 20. januar 1997, ga dem en større global rekkevidde, og den fikk positiv respons av musikkritikerne. Måten de kombinerte ulike lyder på var uvanlig for french house, men albumet klarte til slutt å toppe lister i 14 ulike land, og den nådde nummer 3 i Frankrike, nummer 8 i Storbritannia, og nummer 150 på Billboard 200 i USA. Låter som «Around the World» og «Da Funk» fra Homework var revolusjonerende, både for fransk og global elektronisk dansemusikk, og Daft Punk skulle fortsette å ha en innflytelse på framtidige EDM-artister.

Mennene bak maskene

I 1987 møtte Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo hverandre, og siden da har duoen jobbet sammen. Den første musikkgruppen de hadde var faktisk ikke Daft Punk, men en gruppe som het Darlin», et fransk rockeband de dannet i 1992, sammen med Laurent Brancowitz. Rockebandet ble raskt oppløst, og i 1993 bestemte Bangalter og Homem-Christo seg for å lage elektronikaduoen Daft Punk. Robotmaskene som Daft Punk er ikoniske for, ble ikke brukt før 9. september 1999.

Det er vanligere for deg å lade en iPhone, enn å se Daft Punk uten maskene sine, så hvis laderen din er dårlig burde du skaffe deg en god iPhone lader. Teknologien er tross alt framtiden, noe musikkduoen er med på å uttrykke. Bilder av Daft Punk uten masker har vært vanskelig å finne i nyere tid, da de har gått langt for å skjule ansiktene deres. I dokumentaren Daft Punk Unchained (2015) valgte duoen å ha på seg en pose over hodene sine, men selv de kunne ikke gjemme seg for paparazzien for alltid.

Daft Punk diskografi

Diskografien til Daft Punk er ikke den lengste, med deres 4 studioalbum og 22 singler, men de har samarbeidet med mange kjente artister og selskaper. Navnene på studioalbumene er Homework (1997), Discovery (2001), Human After All (2005) og Random Access Memories (2013), der sistnevnte vant to Grammy Awards for årets album og beste dance/elektronika-album. Kjente låter inkluderer «Get Lucky», som også vant to Grammy Awards for årets plate og beste popduo/gruppe-opptreden, «Harder, Better, Faster, Stronger», som fikk en Grammy Award for beste dance-innspilling, «One More Time», «Digital Love» og «Lose Yourself to Dance». Daft Punk har i tillegg en annen Grammy Award for beste dance/elektronika-album, med livealbumet Alive 2007.

Duoen nylige samarbeid inkluderer Tron: Legacy (2010), et soundtrack for filmen med det samme navnet, og låten «Starboy», som en feature i albumet Starboy av The Weeknd.

Back To Top
Total