skip to Main Content
Matoma  Og  Kygo

Matoma og Kygo

Norsk elektronisk musikk er i vinden som aldri før, og blant de som har dukket opp fra ingenting, er Matoma og Kygo. Det som er felles for dem er at de har startet på gutterommet å produsere høykvalitets elektronisk musikk på sitt datautstyr, samtidig som de begge har blitt skolerte innenfor pianospill fra ung alder. Så hvem er egentlig disse verdenskjente karene som har tatt sjangeren til neste skritt.

Matoma

Denne karen på 26 år er en norsk DJ og låtskriver fra Åsnes. Han studerte musikkteknologi ved NTNU i Trondheim etter at han gikk lei av det klassiske lydbildet. Matoma bruker en digital lydboks kalt Cubase fra Steinberg, som han lager musikken sin på. Ved siden av sampler han lyder fra gitar, piano og fløyter. Denne musikkstilen blir ofte omtalt som tropical house.

Matoma har siden 2014 gjort en del remikser av ulike artister med stor suksess. Blant annet «Old things Back» fra Notorious B.I.G sin storhetstid, og Eminem sin «Business». Etter dette har Matoma laget to studio album, Hakuna Matoma og One in a Million.

Kygo

Kygo er en 26 år gammel fyr fra Bergen som også startet sin karrière med å bli en habil pianist i ung alder. Kygo er født i Singapore, men er norsk statsborger. Han har bodd i flere ulike land verden over, med sine foreldre. I likhet med Matoma sluttet Kygo med pianotimene og begynte å produsere musikk på sin digitale lydopptaker Logic Studio og sitt keyboard. Han fikk et gjennombrudd etter å ha mikset Ed Sheerans «I see Fire», som ble strømmet millioner av ganger på Souncloud, Spotify og Youtube. Etter hvert tok det helt av og har i dag blitt strømmet milliarder av ganger. Kygo har gitt ut to studio album, «Cloud Nine» og «Kids in Love».

Back To Top
Total