skip to Main Content
Moderne  Elektronisk  Musikk

Moderne elektronisk musikk

Det er ikke uvanlig å tenke at elektronisk musikk har blitt påvirket av mange forskjellige sjangere opp gjennom tiden, og kanskje særlig jazz og punk. Man kan også si at innflytelsen kommer fra pop og rock sjangrene da mange av lydbildene er forvrengte etterligninger av instrumenter som vi kan kjenne igjen som trommer, gitar og piano. Det som er spennende med moderne elektronisk musikk er at den beveger seg utover og tar inn helt nye sjangere, som man nesten ikke trodde kunne gi noe godt resultat.

Elektronisk og joik

Faktisk har elektronisk musikk nådd de urgamle joike-tradisjonene man finner i den nordlige delen av verden. Samene og inuittene joiker og artister som Elle Måjrå Eira blander de to sjangrene på en perfekt måte.

Elektronisk og klassisk

Det er ingen tvil om at mye av lydbildene som skapes i elektronisk musikk kan føres tilbake til den klassiske musikken. Et godt eksempel på elektronisk musikk som bruker klassiske grep er Aphex Twin i forskjellige låter som «April 14th», «I» og «Aisatsana». Disse låtene er klassiske vidundere på flygel, alt produsert på elektronisk utstyr og programvare.

Elektronisk og country

Avicii gjorde store framstøt på 2010-tallet og i 2013 gav han ut låta «Hey brother» som helt tydelig bruker country og folkemusikk som inspirasjon til sin melodi..

Back To Top
Total