skip to Main Content
Slik  Kommer  Du  I  Gang  Med  Musikkproduksjon

Slik kommer du i gang med musikkproduksjon

Har du en DJ i magen? Drømmer du om å bli den neste Avicii? Det er absolutt mulig! Det krever riktignok stor selvdisiplin, musikkunnskap og noen konkrete verktøy.

Startstreken

Alle må begynne et sted. Du har et svært godt utgangspunkt dersom du allerede kan spille et instrument eller kan litt musikkteori. Dette er derimot ikke nødvendig. Alt kan læres! Når man vil noe sterkt nok, får man det som regel til. Vær forberedt på å ta noen nettkurs og å se mange Youtube-videoer fremover!

Verktøyene du trenger

Det første du bør gjøre er å skaffe et program for musikkproduksjon som Logic, Cubase eller Ableton Live. Det er også lurt å skaffe noen gode studiohodetelefoner og et MIDI-Keyboard. Et MIDI-keyboard er en slags kloss med pianotangenter i plast. Når du kobler denne til datamaskinen er det mye lettere å bygge melodilinjer. Keyboardet kan ikke lage lyd alene, og fungerer kun når det er koblet til en datamaskin. Den store fordelen er at de er lette å ta med seg. Med laptopen din og MIDI-keyboardet ditt har du et portabelt musikkstudio, som du kan ta med deg over alt.

Prøv deg frem

Produsentprogrammene vi nevnte i første avsnitt kan virke litt avskrekkende første gang du åpner dem. Det er så mange valg og knapper der inne. Vi anbefaler å få en innføring i programmet du velger gjennom Youtube eller et kurs på nettet. Det vil virkelig være til stor hjelp. Når du har lært deg programmet, er det bare å prøve seg frem. Lek deg med MIDI-keyboardet og finn de beste synthlydene til den elektroniske musikken din. Øv deg på å lage beats og eksperimenter med ulike typer basslyd. Uansett om du vil lage elektronika, techno eller EDM, har du nå alt du trenger for å starte å leve musikkdrømmen.

Back To Top
Total